BEHIND THE SCENES OCH TIME LAPSE PÅ HUR VI GJORDE EN EGEN POSTER AV INDIANA JON

Indiana Jon är vår egen lassomästare på kontoret. Vi blev inspirerade att göra något kul retusch-projekt med det. Det slutade med en egen variant av omslaget till den klassiska filmen Indiana Jones. Kika vidare nedåt så kan du se hur processen såg ut.

Videon visar lite behind the scenes från när vi fotade och en time lapse på hur den färdiga bilden retuscherades.

Vi fick improvisera med den utrustningen och kläderna vi kunde hitta. Till exempel hade vi inte kläder i rätt färger, men med rätt struktur och känsla kunde vi ändå färga om kläderna i retuschen. Piskan fick vi skapa själva, men håret på bröstet är äkta.

Vi visste att vi var tvungna att skapa en piska i efterhand. Det är alltid en god ide att låta modellen hålla i något även om vi inte hade just en piska till hands. Fattning blir naturligare och piskan behövde ändå ett handtag.

Indiana Jon texten är skapad med font:en som heter ”adventure” och den går att hitta på dafont.com. Effekterna som skuggan, konturen, och färggradienten är skapade med lagerstilar.

För att få poster-effekten behövde bilden bli mer av en blandning mellan bild och teckning. Med bland annat en kontur runt allt och lite extra ljuseffekter gjorde i det här fallet att bilden kändes mer tecknad.