Tidningen Kamera och Bild gjorde ett bakom kulisserna reportage om oss.

För några år sedan hade vi retuschskola i tidningen Kamera & Bild. I höstas kom de på besök och gjorde ett reportage om oss. Vi nördade ner oss i det tekniska och passade på att förklara lite om hur vi jobbar med färger, arbetsmiljö och skärmar.

Ett reportage om Retuscheriet i tidningen Kamera & Bild

Ett uppslag ur reportaget om Retuscheriet i tidningen Kamera & Bild

”När bilden åker härifrån ska det vara rätt. Sen kan saker ändå se olika ut beroende på att konsumenterna använder olika typer av skärmar i olika ljusmiljöer. Men vi ska ha gjort vad vi kan för att det ska vara korrekt.”

”Samtidigt är det en bransch med hård konkurrens, där det varje år kommer ut 18 nya bildbehandlare från Fotoskolan STHLM samt att det redan finns flera företag inom området. Vad har då varit Retuscheriets framgångsrecept?

Om du missade tidningen så går det att läsa artikeln i sin helhet på Kamera & Bilds hemsida